sobre el projecterecursosactualitatconsultesresultats de la recerca

 
inici - [sobre el projecte]


Aquesta web forma part de les activitats del projecte de recerca i desenvolupament “El plagi acadèmic entre l’alumnat de l’Ensenyança Secundària Obligatòria” finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació en el que participen dos equips de les universitats de les Illes Balears i Cadis.

Actualment, milions de persones tenen accés a Internet i per això la quantitat de llocs Web i informació augmenta dia a dia. A més la recerca i posterior tractament d’aquesta informació a la Xarxa s’ha transformat com una eina més que habitual per a tots.

A l’àmbit acadèmic podem dir que Internet és una biblioteca oberta les 24 hores del dia. La recurrència a la Xarxa per obtenir informació i la seva utilització s’ha convertit en una pràctica reiterada pels estudiants. En ocasions molts estudiants se senten desbordats en els seus estudis (exàmens, treballs...) i per complir amb les seves obligacions acadèmiques accedeixen a Internet, per copiar i aferrar tota la informació que necessitin. Actualment és la principal font de documentació acadèmica entre l’alumnat.

Per ciber-plagi acadèmic s’entén l’ús de les TIC (principalment Internet i els recursos associats a aquesta) pel plagi (total o parcial) de treballs acadèmics per part de l’alumnat. Això és, la localització, adopció i presentació d’idees, teories, hipòtesis, resultats, textos, etc. aliens com a propis en qualsevol treball acadèmic (Comas i Sureda, 2006).

Aquest projecte analitzarà el plagi acadèmic entre l’alumnat de Ensenyança Secundària Obligatòria i té dues finalitats bàsiques:
1. La finalitat descriptiva–analítica consisteix en analitzar les característiques, impacte, causes, repercussions, regulacions i mesures d’intervenció enfront del ciber-plagi acadèmic entre l’alumnat de secundària.
2. La finalitat transformadora–formativa consisteix en, a partir dels resultats de l’anàlisi descriptiu, desenvolupar instruments o mecanismes per combatre el ciber-plagi entre l’alumnat de secundària.
 

sobre el projecte
 

Grup de Recerca Educació i Ciutadania, Universitat de les Illes Balears. Carretera de Valldemossa Km.7,5 C.P.: 07122 Palma de Mallorca. Tel: 971 17 20 58